Grondwerk

GRONDWERKWie beweegt, bepaalt!

Grondwerk


Het is een belangrijk onderdeel in de training en opleiding van het paard en het is een leuke afwisseling.  Grondwerk is alles wat je met hem doet, met je voeten op de grond naast het paard. 


Het bewegen van het paard op jouw initiatief maakt duidelijk wie op wie moet gaan letten.  Je krijgt hierdoor leiderschap over het paard.  Net zoals in een kudde wordt de rangorde bepaald door: wie beweegt, bepaalt.  Het paard zijn vier benen bewegen...


Het schept een band tussen jou en je paard, vertrouwen.  Je leert je paard beter en beter kennen door dit te doen.  Je ondervindt snel waar hij goed op reageert en waar het minder gaat.


Grondwerk is de basis van alles en met wederzijds respect.  


We leren het paard netjes te volgen waar jij de leiding neemt en met respect voor ieders ruimte. Denk maar eens waar een veulen loopt bij de moeder.  Inderdaad, het veulen loopt aan de schouder van de moeder. Wie heeft dan de leiding?  Klopt, de moeder.  Dus daar begint soms de miscommunicatie tussen mens en paard en hoor je vaak zeggen van: mijn paard loopt over me heen en ik heb er niets aan te zeggen.


In 2021 heb ik ook de online-training gevolgd van Tristan Tucker, TRT-Method.  Met deze online training heb ik heel veel bijgeleerd en ondertussen ook al heel veel mensen kunnen helpen.Contacteer me vandaag nog om je te helpen met een bepaald probleem.


gedragsproblemen, paard luistert niet, probleempaard, gedragstrainer, gedragstherapeut, equinologie, grondwerk, schriktraining, mijn paard ziet spoken, mijn paard is bang van alles, zadelmak maken, paard doorrijden, trainen van paarden, pensionstalling, manege, saddle broken, horsemanship, annemarie van der toorn, monty roberts, tristan tucker, trt method, het kouterbos, tkouterbos, 't kouterbos, judith verberckmoes, longeren, paard kan niet gelongeerd worden, paard breekt uit bij het longeren, paard kan niet naar hoefsmid, paard kan niet bij veearts, paard is bang van water, opleiden van paarden, op het ritme van het paard, engelengeduld