Longeren/dubbele longe

     Longeren / Dubbele lange lijnen


Dubbele lange lijnen/ longeren dubbele longe


Het is bijna hetzelfde dan longeren.  Je kan of op de longeerpositie staan of op menpositie.  Bij veel paarden werkt het ontspannend en het is een leuke afwisseling voor jezelf en voor je paard.


Je kan ook met de dubbele lijnen je paard moediger maken, zelfvertrouwen geven.  


Bij grondwerk zal het paard jou of een ander paard makkelijk volgen in een enge situatie. Als je met je paard een parcourtje wilt afleggen met de dubbele longe; bijvoorbeeld met paraplu's, blauw zeil, lintengordijn, draaiende tractor, ... is het wel aangeraden om dit parcour eerst met grondwerk te gaan oefenen, schriktraining, zodat het paard niet banger wordt.  


Wanneer je paard heeft leren omgaan met enkele objecten vanuit de menselijke omgeving dan pas kunnen we met de dubbele longe door een schriktrainingparcourtje gaan.  


Uiteraard is het ook belangrijk dat hij went aan de dubbele lange lijnen en begrijpt wat er van hem verwacht wordt.


Werken aan dubbele lange lijnen is ook handiger om te longeren.  Je wisselt gewoon van hand zonder dat je telkens de longe moet gaan verzetten.


Deze kan je ook gaan inzetten bij revalidatie.  Je paard onbelast laten 'werken'.


Dubbele lange lijnen worden ook ingezet bij het starten van het jonge paard.  Het jonge paard wordt al aangeleerd van op de grond wat links en rechts is.  Hij leert ook met de lijnen voorwaarts te gaan (drijven met de benen) en achterwaarts.  Bij dit laatste vind ik het persoonlijk veel veiliger om dit aan te leren van op de grond.Contacteer me vandaag nog om je te helpen met een bepaald probleem.

gedragsproblemen, paard luistert niet, probleempaard, gedragstrainer, gedragstherapeut, equinologie, grondwerk, schriktraining, mijn paard ziet spoken, mijn paard is bang van alles, zadelmak maken, paard doorrijden, trainen van paarden, pensionstalling, manege, saddle broken, horsemanship, annemarie van der toorn, monty roberts, tristan tucker, trt method, het kouterbos, tkouterbos, 't kouterbos, judith verberckmoes, longeren, paard kan niet gelongeerd worden, paard breekt uit bij het longeren, paard kan niet naar hoefsmid, paard kan niet bij veearts, paard is bang van water, opleiden van paarden, op het ritme van het paard, engelengeduld