Schriktraining

                SCHRIKTRAINING


Schriktraining


Schriktraining/angsttraining: paarden komen in onze mensenwereld veel situaties tegen die ze moeilijk vinden.  Het gevolg is dat 't Kouterbos veel paarden ziet met angst, spanning en nervositeit in bepaalde situaties.  Deze angst, schrik of stress is niet fijn voor paard en ruiter en het kan zelfs gevaarlijke situaties teweeg brengen.  We gunnen ieder paard een fijn en ontspannen leven waarin ze zich zelfverzekerd kunnen voelen.


Leer hem om te gaan met voorwerpen die bewegen, dingen die hem benaderenen die hem aanraken alsook het leren omgaan

met enge geluiden.  Wij zijn verantwoordelijk om het paard te leren hoe ze moeten omgaan in de menselijke omgeving.


Omdat de focus niet ligt op het wennen aan situaties maar juist op het leren omgaan met bepaalde prikkels, kunnen ze deze vaardigheden ook in andere situaties gaan toepassen.  We leren het paard te denken en de juiste oplossing te zoeken.  De juiste oplossing is ontspanning, het zoeken naar ontspanning geeft jouw paard een gevoel van controle over zichzelf. 


Van nature heeft een paard kennis hoe hij moet overleven in de natuur maar in de menselijke omgeving zullen de meeste voorwerpen een element zijn van dreiging voor het paard en zal dit ook een invloed op hem hebben waardoor hij zijn natuurlijke vluchtinstinct zal willen gebruiken.  Daarom is het belangrijk dat je met je paard eerst de basis van het grondwerk doorneemt alsook het gymnastiserend grondwerk.  


 Contacteer me vandaag nog om je te helpen met een bepaald probleem.


gedragsproblemen, paard luistert niet, probleempaard, gedragstrainer, gedragstherapeut, equinologie, grondwerk, schriktraining, mijn paard ziet spoken, mijn paard is bang van alles, zadelmak maken, paard doorrijden, trainen van paarden, pensionstalling, manege, saddle broken, horsemanship, annemarie van der toorn, monty roberts, tristan tucker, trt method, het kouterbos, tkouterbos, 't kouterbos, judith verberckmoes, longeren, paard kan niet gelongeerd worden, paard breekt uit bij het longeren, paard kan niet naar hoefsmid, paard kan niet bij veearts, paard is bang van water, opleiden van paarden, op het ritme van het paard, engelengeduld