Over Judith Verberckmoes
Hoe het allemaal begon …

 

Op mijn 6 jaar wisselde ik mijn tutu en balletschoentjes in voor een rijbroekje en laarsjes. Zoals iedereen heb ook ik leren rijden op de brave en gewillige manege-paarden, elk met hun karakter. Door de jaren heen heb ik heel veel ervaring opgedaan van mijn paarden Quinckie, Evert, Marvellous, Toudz, Garouche en Farrah. 

 

Quinckie leerde me de dressuur aan.  Marvellous leidde me op tot paardenvangster want hij hield wel van spelletjes.  Evert leerde me springen en heeft mijn zit verbeterd want hij deed graag vreugdesprongen (bokken dus) en sliding stops vóór de hindernissen.  Toudz heeft me geleerd om geduldig te zijn en rustig te blijven in bepaalde situaties.  Garouche daarentegen die wou dat ik anders begon te denken en te communiceren!  Ik deed mijn mensending en zij haar paardending en dat botste wel eens dus ging ik op zoek naar iemand die mij kon helpen. 

 

Ik ben in Nederland uitgekomen om een cursus te volgen, psychologie van paarden.  Wat begon met een cursus ging over naar een opleiding.  De opleiding liet me anders denken en communiceren met paarden. De opleiding duurde 3,5jaar!  

 

In 2018 heb ik een merrie overgekocht van een pensionklant en had een probleem bij het aansingelen.  Zij, Farrah Traenhill, heeft me dan ook alles uit de kast laten halen om dit probleem op te lossen.  Hierin dan ook geslaagd in mijn doel, opzadelen en opstappen wat vroeger niet kon!

 

In 2017 heb ik de opleiding succesvol voltooid en stilletjes aan begonnen met gedragstraining voor paarden in bijberoep.


In 2022 heb ik de online cursus van Tristan Tucker, TRT Method, gevolgd alsook Dressage-Pro.  Zowel in het trainen van paarden vanop de grond als paarden trainen onder het zadel heb ik van deze twee online-trainingen héél veel bijgeleerd en al vele klanten met hun paard kunnen verder helpen.