Zadelmak maken

ZADELMAK MAKEN


 Het zadelmak maken kan zowel op locatie of je kan je paard op training zetten bij 't Kouterbos nv.  


Een jong paard maakt veel situaties voor de eerste keer mee en het is dan ook belangrijk dat deze goed verlopen.  Wij bieden jou en je paard een goede start.  


Hoe ziet de opleiding van het  jonge paard er uit bij 't Kouterbos nv:

- grondwerk en gymnastiserend grondwerk

- longeren en dubbele longe

- schriktraining

- kennismaking met het zadel

- wennen aan het bit/hoofdstel

- kennismaking met de ruiter

- rijden onder het zadel

- eventueel het paard dressuurmatig verder opleiden


Dit alles wordt op het ritme van het paard uitgevoerd. 


Bij veel mensen is zadelmak maken er kunnen opzitten en ermee kunnen rijden.  Met kunnen rijden bedoel ik: 

  1. vooruit kunnen zetten met de benen
  2. vertragen met de teugelhulpen
  3. stoppen met de teugelhulpen
  4. sturen met de teugels

Je leest het goed: vooruit met de benen en terugzetten met de teugels maar je paard heeft niet geleerd wat je bedoelt met de combinatie van de been- en teugelhulpen en daar dan nog eens je zit bij.  


Hoezo, de combinatie? Denk maar aan zijgangen met je paard, tempowisselingen, ...


Het kan zijn dat je een bepaalde oefening wil doen en dat je paard er dan of vandoor gaat of gaat staken of begint te steigeren en/of te bokken.  Niet leuk maar het kan wel opgelost worden op een rustige manier en als mentor en niet als dictator en het paard hardhandig aanpakken wat er jammer genoeg meestal gebeurd bij vele trainers.  


Daarom mijn andere aanpak van paarden op te leiden of zelfs te heropleiden en dit door middel van gymnastiserend grondwerk.


Wanneer je paard er een trauma heeft aan overgehouden aan het zadelmak maken bij een andere trainer dan kan je ook bij mij terecht om jouw paard opnieuw zadelmak te maken, heropleiden.


 


Hulp nodig? Contacteer me vrijblijvend.


gedragsproblemen, paard luistert niet, probleempaard, gedragstrainer, gedragstherapeut, equinologie, grondwerk, schriktraining, mijn paard ziet spoken, mijn paard is bang van alles, zadelmak maken, paard doorrijden, trainen van paarden, pensionstalling, manege, saddle broken, horsemanship, annemarie van der toorn, monty roberts, tristan tucker, trt method, het kouterbos, tkouterbos, 't kouterbos, judith verberckmoes, longeren, paard kan niet gelongeerd worden, paard breekt uit bij het longeren, paard kan niet naar hoefsmid, paard kan niet bij veearts, paard is bang van water, opleiden van paarden, op het ritme van het paard, engelengeduld