Op training zetten

Jouw paard op training zetten bij 't Kouterbos nv


Wij komen niet alleen op verplaatsing om paarden te trainen maar jouw paard kan ook op training gezet worden bij

't Kouterbos.  Onze locatie bevindt zich te Zele, Oost-Vlaanderen. De paarden staan aan huis van Judith Verberckmoes waar ze iedere dag voldoende buiten komen, goede voeding krijgen en waar ze het hooi in overvloed zullen vinden. De verzorging van je paard wordt geheel overgenomen.  


Ieder paard is anders en wij kijken dan ook naar de behoeftes van onze geliefde viervoeters.  Het welzijn staat voorop in onze trainingen.  We kijken naar wat het paard nodig heeft van training en dit op zijn tempo.  Eén standaardmethode van training bestaat niet! Jouw paard wordt meerdere keren per week getraind, meestal twee keer per dag, tijdens korte trainingssessies.  Herhaling is nodig bij het trainen van een paard en daarom trainen we jouw paard meestal twee keer per dag.  


Als het paard begrijpt wat er van hem verlangt wordt en dit gebeurd met de juiste timing dan pas zal je paard leren en juist daarom werken we met korte trainingssessies.  In het begin van een trainingsperiode lijkt het wel een eeuwigheid te duren tot wanneer het paard begrijpt wat we bedoelen maar eens hij de basis begrijpt, gaat alles een stuk sneller.  Het ene paard is sneller in aannemen en het andere paard is dan net weer wat trager.  


We werken vanuit rust, vertrouwen en respect naar het paard toe en we werken vanuit de taal van het paard, op een zachte manier.  Er wordt niet gewerkt met dwang of dwangmiddelen, maar vanuit samenwerking, rust en vertrouwen.


Wanneer jouw paard in training komt, is het erg belangrijk dat je na verloop van tijd ook langskomt en actief deelneemt tijdens de trainingen.  Woon je te ver om dikwijls langs te komen dan wordt je op de hoogte gehouden met korte filmpjes via WhatsApp en dan kunnen we bijvoorbeeld in het weekend afspreken.  Actief deelnemen tijdens de trainingen bepaald namelijk het succes van de training op lange termijn.


Bij 'tarieven' vindt je de de prijs per week of per 4 weken.  Deze prijzen zijn inclusief btw.  

Met all-in wordt er bedoeld dat je paard op een paddock zal staan waar hij langer dan 12 uur zal vertoeven.  Je paard zal voldoende hooi krijgen, er zal water voorzien worden, de paddock wordt dagelijks mestvrij gemaakt,  wanneer het gewenst is dan wordt je paard 's nachts op stal gezet op een bed van stro.  Wanneer je wenst dat het bed voorzien wordt van houtkrullen of vlaslemen dan ben ik genoodzaakt om hiervoor een supplement te vragen (zie dagprijs houtkrullen of vlaslemen). De voeding die hier gegeven wordt is een balancer van Metazoa (de FitRight luzerne, timothee of esparcette).


Je paard wordt minstens 5x per week getraind en dikwijls 2x per dag.   


Heb jij een paard met een bepaald probleem?  Een jong paard die nog veel mag leren?  Of een paard dat je graag zadelmak wilt laten maken?  Neem dan vrijblijvend contact op.